Σεμιναριο Πρωτων Βοηθειων

Ζούμε στην εποχή όπου η επανάσταση υψηλής τεχνολογίας μας εκπλήσσει καθημερινά: τουριστικά ταξίδια στο διάστημα, επικοινωνία μέσα από ολογράμματα, νέα πρωτοποριακά συστήματα συναλλαγών, μεγάλα και έξυπνα κινητά, ζάπινγκ με έξυπνες τηλεοράσεις, ψυγεία που παραγγέλνουν μόνα τους από το σουπερ μάρκετ και τόσα άλλα έξυπνα μικροαντικείμενα που υπάρχουν γύρω μας. Στόχος τους να γίνει πιο εύκολη η καθημερινότητα των πολιτών.


Στην πραγματικότητα όμως, ο μέσος πολίτης αγνοεί πώς να αντιμετωπίσει βασικά ζητήματα που μπορεί να του στοιχίσουν ακόμη και τη ζωή του : πρώτες βοήθειες για τον εαυτό του ή έναν συνάνθρωπό του ,για το πως να σβήσει μια φωτιά στο σπίτι του ή στην ύπαιθρο , πως να φροντίσει ένα έγκαυμα, πως να αντιδράσει εάν τον τσιμπήσει μία σφήκα, μία μέδουσα, ή ένα φίδι, πως να  προφυλαχτεί από έναν σεισμό ή μια έντονη καταιγίδα. Αγνοούμε τον σωστό τρόπο να μαζέψουμε χόρτα ή τσάι βουνού, να καθαρίσουμε ένα ψάρι ή να ανοίξουμε έναν αχινό,  να φυτέψουμε ένα λουλούδι, να διασχίσουμε μία χαράδρα ή ένα ποτάμι ?


Το εκπαιδευτικό μας σύστημα δε δίνει αυτή τη δυνατότητα.  Σε παλαιότερες εποχές αυτά τα μαθαίναμε στις σχολικές εκδρομές από τους δασκάλους - καθηγητές έξω στην φύση.  Πλέον οι περισσότερες σχολικές εκδρομές (πλην ελαχίστων περιβαλλοντικών σχολικών ομάδων) γίνονται σε χώρους με καφετερίες και παιχνίδια, αν και υπάρχουν επιλογές στην ελεύθερη φύση κλπ.


Σε αυτό το πλαίσιο, το ΔΙΕΚ Βέροιας σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό Βέροιας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη διοργάνωση επιμορφωτικού σεμιναρίου  "Πρώτων Βοηθειών" για τους σπουδαστές της ειδικότητας "Βοηθός Φαρμακείου".  Η συμμετοχή είναι προαιρετική και δωρεάν.  Το σεμινάριο θα διεξαχθεί εκτός ωραρίου κατάρτισης σε 7 δίωρα στις εγκαταστάσεις του Ερυθρού Σταυρού Βέροιας.  Με το πέρας του σεμιναρίου θα δοθεί Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Πρώτων Βοηθειών σε όλους τους συμμετέχοντες.


Εκ της Διεύθυνσης

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

...

Περισσότερα...

Πρακτική Άσκηση

...

Περισσότερα...

Photo Gallery

...

Περισσότερα...