ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ κ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗΣ, ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ''ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ - ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ'' 12 ΜΑΪΟΥ 2017

Στα πλαίσια του μαθήματος ''Φυτική Παραγωγή'' έκανε εισήγηση η κ. Παπαδοπούλου Ελένη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του Α.Π.Θ. στο τμήμα ''Τεχνικός Αμπελουργίας - Οινολογίας'' του Δ.ΙΕΚ Βέροιας. Η εισήγηση αφορούσε το πολύ επίκαιρο θέμα ''Αστικό πράσινο- Πάρκα Τσέπης''.



Διευκρινίστηκαν οι διαφορές Πλατείας - Πάρκου και ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στη δημιουργία και συντήρησή τους . Τα Πάρκα Τσέπης είναι μικρής κλίμακας υπαίθριοι χώροι πρασίνου που δημιουργούνται από την κατάλληλη αξιοποίηση πάσης φύσεως υφιστάμενων αστικών κενών στις πυκνοδομημένες πόλεις.



Το αστικό πράσινο και συγκεκριμένα τα Πάρκα Τσέπης έχουν ιδιαίτερη σημασία Περιβαλλοντική, Κοινωνική - Ψυχολογική , Οικονομική αλλά και στην Λειτουργικότητα κυρίως των μεγαλουπόλεων. Η εισηγήτρια ανέφερε παραδείγματα πρωτοβουλιών για τη δημιουργία αστικών πάρκων σε πόλεις του εξωτερικού αλλά και στη γειτονική μας Θεσσαλονίκη . 'Ετσι προέκυψε το ερώτημα αν όχι πολύ μεγάλες, αλλά μικρές πόλεις, όπως η Βέροιά μας, θα αποκτούσε διαφορετικό χαρακτήρα με τη δημιουργία πάρκου τσέπης.



Το Δ.ΙΕΚ Βέροιας, οι σπουδαστές του τμήματος και η υπεύθυνη εκπαιδευτικός κ. Ψιψίκα ευχαριστούν την κ. Παπαδοπούλου για την ενδιαφέρουσα εισήγηση και για τα ερεθίσματα που δόθηκαν στους πολίτες ενός αστικού περιβάλλοντος.



 

Χρήσιμες Πληροφορίες

...

Περισσότερα...

Πρακτική Άσκηση

...

Περισσότερα...

Photo Gallery

...

Περισσότερα...