ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ??ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΑΣ - ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ?? ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΙΚΟ - ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΝ/ΣΜ

Το τμήμα ''Τεχνικός αμπελουργίας - Οινολογίας'' του Δ.ΙΕΚ Βέροιας επισκέφθηκε τον Αμπελουργικό - Οινοποιητικό Συνεταιρισμό (Α.Α.Ο.Σ ) VAENI στη Νάουσα.



Εκεί οι σπουδαστές και η συνοδός εκπαιδευτικός, ξεναγήθηκαν στον αμπελώνα, στο χώρο παραγωγής του οινοποιείου με τις πολύ εντυπωσιακές και μεγάλες δεξαμενές, στο χώρο του εμφιαλωτηρίου, αλλά και στην κάβα .



Ενημερώθηκαν για θέματα του συνεταιρισμού, τη σημασία του για τη βιωσιμότητα των αμπελουργικών επιχειρήσεων της περιοχής, τα προβλήματα της αμπελοκαλλιέργειας, την εξαγωγική δραστηριότητα αλλά και την θέση της εταιρίας σ την εσωτερική αγορά. Ακόμη για τις πιστοποιήσεις που διαθέτει ο συνεταιρισμός και το μέλλον του κρασιού, ιδιαίτερα του ελληνικού, όπως εκτιμάται από τους υπεύθυνους.



Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, όπως ήταν αναμενόμενο για την ποικιλία ''Ξινόμαυρο'' που χαρακτηρίζει την περιοχή της Νάουσας . Τέλος, η επίσκεψη έκλεισε με γευσιγνωσία, γνωστών κι επιτυχημένων κρασιών του ''VAENI NAOUSSA''.



Το Δ.ΙΕΚ Βέροιας, οι σπουδαστές του τμήματος και η υπεύθυνη εκπαιδευτικός Ψιψίκα Κατερίνα ευχαριστούν τον Α.Α.Ο.Σ. VAENI για την φιλοξενία και τη λεπτομερή ξενάγηση.

 

Χρήσιμες Πληροφορίες

...

Περισσότερα...

Πρακτική Άσκηση

...

Περισσότερα...

Photo Gallery

...

Περισσότερα...