Ο 3D κοσμος του ΙΕΚ Βέροιας

Την Παρασκευή 21 και την Πέμπτη 27 Νοέμβρη 2014 έγινε παρουσίαση των Τεχνολογιών Τρισδιάστατης Σχεδίασης - Ανακατασκευής αντικειμένων στις ειδικότητες Πληροφορικής και Συντηρητών Εργων Τέχνης και Αρχαιοτήτων του ΙΕΚ Βέροιας. Την παρουσίαση επιμελήθηκε ο Διευθυντής του ΙΕΚ Δρ. Πρωτοψάλτης Αντώνης ο οποίος έκανε μία σύντομη εισήγηση σχετικά τις βασικές αρχές της 3D τεχνολογίας. Καλεσμένος ήταν ο κ. Χατζηδημητρίου Αντώνης σχεδιαστής-Modeler ο οποίος παρουσίασε τον 3D σαρωτή και 3D εκτυπωτή που διαθέτει, σάρωσε και δημιουργησε το Τρισδιάστατο μοντέλο από το κεφάλι ενός σπουδαστή ενώ εκτύπωσε την προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και μία θήκη κινητού τηλεφώνου.


Οι 3D Τεχνολογίες είναι τομέας της Επιστήμης Η/Υ ενώ έχει μεγάλο πεδίο εφαρμογής στην πολιτιστική και αρχαιoλογική έρευνα. Ως αποτέλεσμα, η παρουσίαση κέντρισε το ενδιαφέρον των σπουδαστών οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στη συζήτηση απευθείνοντας πολλά και ενδιαφέροντα ερωτήματα.


Το ΔΙΕΚ Βέροιας θα ήθελε να ευχαριστήσει τον κ. Χατζηδημητρίου Αντώνιο για το χρόνο που διέθεσε και τις γνώσεις που μετέφερε στους σπουδαστές μας με σκοπό να ανοιχτούν νέοι οριζοντες επιτυχίας στο μέλλον.


 

Χρήσιμες Πληροφορίες

...

Περισσότερα...

Πρακτική Άσκηση

...

Περισσότερα...

Photo Gallery

...

Περισσότερα...