To Δ.IEK Βέροιας στο 1ο Φεστιβάλ Ροδακίνου Βέροιας

Την Κυριακή 29-5-2016 το τμήμα Αρχιμαγείρων του ΔΙΕΚ Βέροιας συμμετείχε στο 1ο Φεστιβάλ Ροδακίνου Βέροιας με την παραγωγή του εκπληκτικού Τσάτνει (γλυκόξινη μαρμελάδα ροδακίνου).


Το δημόσιο ΙΕΚ της Βέροιας, αφουγκραζόμενο τις υψηλές γαστρονομικές απαιτήσεις της εποχής, πρωτοπορεί και δημιουργεί ένα Τσάτνεϊ (Chutney) ροδάκινου, προϊόν ανώτερης γαστρονομικής αξίας. Το τσάτνεϊ (Chutney) ένα γλυκόξινο παρασκεύασμα με καταγωγή από την Ινδία, θυμίζει κάτι μεταξύ σάλτσας και μαρμελάδας, αλλά σε πιο στερεά μορφή. Η δυτική εκδοχή του είναι με μήλα, κρεμμύδια, σκόρδο, ξίδι, ντομάτες, ζάχαρη και μπαχαρικά. Η ανατολίτικη περιέχει συχνά και εξωτικά φρούτα. Αποτελούσε ιστορικά μια προσπάθεια διατήρησης των λαχανικών κατά την διάρκεια του χειμώνα ώστε να μπορούν να συμβάλλουν σε μια ισορροπημένη διατροφή. Παρόλο που στην Ελλάδα τα θεωρούμε λίγο ?εξωτικά?, η σταδιακή κυριαρχία των ψητών κρεάτων στη διατροφή μας αποτελεί μια τέλεια ευκαιρία να ασπαστούμε την συνήθεια της συνοδείας στεγνών κυρίως πιάτων κρεατικών με ένα τσάτνεϊ. Εννοείται ότι το ταίριασμα με αλλαντικά και κίτρινα τυριά παραμένει ως μια κλασική εναλλακτική που αναβαθμίζει και στρογγυλεύει την γευστική εμπειρία στην αρχή ή στο τέλος ενός γεύματος, ή απλά σαν μεζές.


Το Τσάτνει παρασκευάστηκε και συσκευάστηκε αποκλειστικά από τους σπουδαστές μας υπό την εποπτεία των πολύπειρων εκπαιδευτών τους και μοιράστηκε στον κόσμο του Φεστιβάλ την Κυριακή 29 Μαΐου.


Θερμά συγχαρητήρια στον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας για την έμπνευση και την άρτια διοργάνωση ενός Φεστιβάλ made for Veria.


Ευχαριστούμε και τον κ. Αντώνη Χατζηδημητρίου για την 360 φωτογράφιση με τεχνολογία αιχμής https://www.bubl.io/experiences/10e9b93f-dc11-4eec-a970-351db1cdcb17


 

Χρήσιμες Πληροφορίες

...

Περισσότερα...

Πρακτική Άσκηση

...

Περισσότερα...

Photo Gallery

...

Περισσότερα...